Pudding z dyni i kaszy jaglanej

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Świetne ciekawe danie , które może być sycącym śniadaniem, deserem lub kolacją.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - kasza jaglana ugotowana (woreczka ( sucha kasza 100 g)): 0.5 opakowania
    - dynia: 25 dekagramów
    - mleko: 180 mililitrów
    - woda: 200 mililitrów
    - daktyle suszone (plus do dekoracji): 10 sztuk
    - cukier z wanilią: 1 łyżka
    - budyń waniliowy (proszku): 1 łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Śniadanie

Pudding z dyni i kaszy jaglanej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dynię umyć , obrać i drobno pokroić.
    Zalać wodą, mlekiem dodać kaszę i resztę składników ( prócz budyniu i 1/3 szklanki mleka).
    Gotować aż dynia zmięknie po czym zmiksować.
    Budyń rozrobić w mleku i wlać do dyni. Gotować do zgęstnienia i podawać, udekorowane daktylami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukier waniliowy Dynia Kasza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować