Łatwy pudding z brzoskwiniami i morelami

5 (153 ocen)

  • 55 min

Wiele osób twierdzi, że to super przepis. To jeden z ulubionych deserów mojej córeczki. Zawsze zjada dokładkę. Jest pyszny i pachnie tak pięknie, że trudno się mu oprzeć. Wykonuje większość czynności związanych z jego przygotowaniem. Ja tylko nadzoruję i wstawiam do piekarnika.

  • 55 min

Składniki:

  • -jajka : 4 sztuki
    -mąka pszenna tortowa : 4 łyżki
    -cukier drobny do wypieków lub cukier kryształ : 5 łyżek
    -cukier wanilinowy : 1 opakowanie/ 16 g
    -mleko 3,2 % : 350 ml
    -masło : 1 łyżka
    -brązowy cukier : 1 łyżka
    -brzoskwinie : 2 sztuki
    -moerele (dojrzałe, słodkie) : 2 sztuki
Wystaw ocenę:

5 (153 ocen)

Zobacz również:

Desery

Łatwy pudding z brzoskwiniami i morelami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka wbić do dużej miski, dodać cukier, miksować na najwyższych obrotach 3-4 minuty. Wsypać mąkę, cukier wanilinowy, wlać mleko, miksować na średnich obrotach 2-3 minuty. Owoce pokroić w dużą kostkę.
  • pudding z owocami lata 2. Żaroodporne naczynia (np. małe ceramiczne naczynia do tart) wysmarować masłem, na dnie ułożyć część brzoskwiń i moreli. Na owoce wlać dokładnie zmiksowaną masę. Wierzch posypać brązowym cukrem.
  • pudding z brzoskwiniami i morelami 3. Pudding wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C, piec 45 minut. W trakcie pieczenia nie otwierać piekarnika. Podawać na ciepło. Można posypać cukrem pudrem.

Porady

Do przygotowania puddingu używam 5-6 form ceramicznych o średnicy 12 cm do tart i tartinek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować