Pudding czekoladowy z białą czekoladą

0 (0 ocen)

deser budyniowy ozdobiony białą czekoladą ;-)

Składniki:

  • Mleko – 4 szklanki
    Żółtka – 4 szt
    Mąka ziemniaczana – 3 łyżek
    Kakao – 1 lyżka
    Cukier – 3/4 szkl
    Biała czekolada

Pudding czekoladowy z białą czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 3,5 szkl mleka wlać do garnka dodać cukier kryształ ,delikatnie zagotuj, pozostałe pół szklanki mleka wymieszaj z żółtkami, rozmącić i dosypać mąką ziemniaczaną, kakao i dokładnie wymieszać na jednolita masę. Gdy mleko w garnku się zagotuje wlewamy masę kakaową i energicznie mieszamy by nie porobiły się grudki. Po zgęstnieniu przelać do szklaneczek i pozostawić do zastygnięcia.
    Przed podaniem udekorować białą czekoladą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy