Pudding chlebowy na słodko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Chleb rwiemy na kawałki. Wrzucamy do formy 24cm lub małej to tarty, czekoladę łamiemy na kosteczki i rozrzucamy na chlebie, banany kroimy w plasterki i wrzucamy do chleba. Całość polewamy likierem miętowym.
2.Mleko, śmietanę,jajka, pinacolade i 50g cukru mieszamy razem aż rozpuści się cukier.
3.Całość wylewamy na chleb i lekko dociskamy żeby cały chleb był zamoczony
4.Całość posypujemy cukrem Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180C i pieczemy ok. 30-40 min. Jemy na ciepło np. z lodami lub owocem granatu i miętą jak w moim przypadku
Porady
Pudding najlepiej smakuje na gorąco , niestety na następny dzień, o ile coś zostanie nie jest już smaczny.
Komentarze