Pucharek porzeczkowy z bezą

0 (0 ocen)

  • 20 min

Wspaniałe na przyjęcie dla dzieci , szybkie i smaczne.

  • 20 min

Składniki:

  • Na 4 pucharki
    200 ml śmietany 30 %
    60 g zmiksowanych bez
    2 łyżki syropu amaretto
    4 łyżki soku z cytryny

    czerwone porzeczki
    1- 2 łyżki amaretto

    4 kruche ciasteczka lub herbatniki

Pucharek porzeczkowy z bezą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-06teet1 1. Do każdego pucharka pokruszyć ciasteczko.
    Połowę porzeczek polać syropem amaretto i wymieszać.
    Resztę porzeczek równomiernie wyłożyć do pucharków.
    Schłodzoną śmietanę ubić , powoli dodawać syrop i sok z cytryny.
    Na koniec wsypać zmiksowane bezy.
  • 2. Po delikatnym wymieszaniu śmietanę wyłożyć na porzeczki.
    Przykryć porzeczkami z syropem.
    Na wierz można posypać odrobinę pokruszonych bez.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy