1.Biszkopt-Białko ubijamy na sztywną pianę.Ciągle ubijając dodajemy żółtka i cukier.Delikatnie wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dokładnie mieszamy.
2.Biszkopt-Ciasto wykładamy do wysmarowanej blachy wylewamy i pieczemy ok.40minut w temp. 170 C.
3.Masa-Bułeczki namoczyć w mleku, po ich rozmoczeniu dodać cukier, 10dag wiórek kokosowych, zagotować i wystudzić.
4.Masa-Margarynę zmiksować i dodać małymi porcjami wystudzoną masę.
5.Biszkopt przekroić na pół.Na spodnią część biszkoptu wyłożyć dżem z czarnej porzeczki.Na dżem wykładamy 0,75 masy.Przykryć drugą część biszkoptu, na wierzch wyłożyć pozostałą masę i uprażone wiórki kokosowe z dodatkiem margaryny i cukru.
Komentarze