Ptyś

5 (144 ocen)

  • 2 godz.

Bardzo dobre ciacho na zimno

  • 2 godz.

Składniki:

  • - cienki biszkopt ( można użyć też małych okrągłych biszkoptów )
    - 0, 5 kg sera białego mielonego
    - 3 op śnieżki
    - 2 galaretki u mnie brzoskwiniowe
    - 1 galaretka o smaku truskawkowym
    - 1 galaretka o smaku owoców leśnych
    -ok 3 / 4 szklanki cukru pudru
    Dodatkowo
    - puszka ananasów
Wystaw ocenę:

5 (144 ocen)

Zobacz również:

Desery

Ptyś - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczemy biszkopt z ulubionego przepisu lub wykładamy tortownicę (u mnie kwadratowa ale może być okrągła ) biszkoptami .
  • 2. Ser zmiksować z cukrem. Śnieżki ubić z 2 szklankami wody lub mleka. Galaretki o smaku truskawkowym i owoców leśnych rozpuszczamy w 0,5 litra wody .
  • 3. Ser zmiksować ze Śnieżkami i połączyć z chłodną, stopniowo wlewaną galaretką.
    Odstawiamy do lodówki
  • W przekraju 4. Galaretki o smaku brzoskwiniowym rozpuszczamy w 0,5 litra wody .
    Na górze ciasto układy plastry ananasa gdy galaretka zacznie tężeć, wylać na ciasto .
    Schłodzić ponownie ;)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować