Ptasie mleczko z galaretką

0 (0 ocen)

  • 20 min

Wyśmienita uczta dla smakoszy ptasiego mleczka z galaretką!

  • 20 min

Składniki:

  • 1 łyżka żelatyny
    1 szklanka gęstego kompotu
    1 puszka mleka skondensowanego
    2 galaretki dowolnego smaku
    folia aluminiowa

Ptasie mleczko z galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zrób galaretki i odstaw do chłodnego miejsca.
  • 2.
    Żelatynę zalej niewielką ilością kompotu, dokładnie wymieszaj i odstaw na godzinę, aby żelatyna napęczniała.
  • 3. Po upływie godziny dodaj resztę kompotu stale mieszając i zagotuj na małym ogniu. Odstaw roztwór do ostygnięcia.
  • 4. Następnie wlej do niego skondensowane mleko i ubijaj mikserem tak długo aż masa zacznie się pienić. Wyjmij galaretki i pokrój je w kostkę. Wyłóż nimi prostokątną blaszkę i zalej ptasim mleczkiem. Włożyć do lodówki na 1 godzinę.

Porady

Można polać spód czekoladą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy