Ptasie mleczko z aromatem rumowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.BISZKOPT: Białka odzielić od żółtek. Białka ubijamy na sztywno. Do żółtek dodajemy 2 łyżki wrzącej wody i mieszamy, dodajemy do białek. Następnie dodajemy cukier i mieszamy 5 minut. Na koniec mąkę i proszek do pieczenia delikatnie mieszamy i pieczemy.
2.MASA:
Mleko gotujemy z cukrem i cukrem waniliowym. Gdy będzie gorące trochę odlewamy i mieszamy z żelatyna żeby się rozpuściła. Wlewamy z powrotem do mleka i mieszamy. Dzielimy na 2 części. Białą wylewamy na ciasto. Do drugiej dodajemy kakao i olejek rumowy i mieszamy. Wylewamy na białą część.
3.POLEWA:
Wszystkie składniki wkładamy do rondelka i dajemy na ogień. Mieszamy i gorąca wylewamy na placek. Ciasto wkładamy do lodówki
Komentarze