Ptasie mleczko® z mleka kondensowanego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.białka ubic na sztywno, dac cukier i ubic. Następnie dodac żótka a na koncu make z proszkiem i delikatnie wymieszac. upiec biszkopt
2.mleko kondensowane ubic na sztywna piankę. do 1/3 dac krzepnąca galaretke truskawkowa rozpuszczona w pol szklanki wody dokladnie wymieszac robotem. blache wyłożyc folia aluminiowa lub papierem i wlozyc biszkopt, wylac truskawkowa pianke poczekac az stężeje. pozostale 2/3 pianki wymieszac z galaretkami agrestowymi rozpuszczonymi w 3/4 szklanki wody i wylac na ciasto. Gdy zastygnie wylac galaretki cytrynowe przygotowane wg przepisu na opakowaniu. Wstawic do lodowki.
3.galaretki mogą byc w dowolnych smakach. mozna nawet zrobic 3 kolory pianki to juz wg uznania.
Komentarze