Ptasie mleczko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Galaretki rozpuścić w 3 szkl. wody, przestudzić. Biszkopty nasączyć zaparzoną kawą w 1 szklance wody i orzechówce. Mleczko skondensowane ubić na sztywno i dodać ostudzoną galaretkę. Gotową masę wylać na biszkopty i włożyć do lodówki na ok 2 godziny,
2.Białko oddzielić od żółtka i ubić na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli. Dodać 3 łyżki cukru, żółtko i ubijać. Na koniec dodać kakao i roztopione gorące masło. Ostudzić i polać ciasto. Ananasa odsączyć i pociąć na małe kawałki, wyłożyć na ciasto. Galaretkę pina colada pociąć na małe kawałeczki i posypać nią ananasa. Boki ciasta obsypać kolorowymi kuleczkami. SMACZNEGO
Komentarze