Ptasie mleczko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1. Wszystkie składniki polewy wrzucić do garnka i zagotować, po czym gotować jeszcze kilka minut.
Połowę polewy wlać do wyłożonej folią spożywczą(dno i boki) formy i odstawić w chłodne miejsce.
2.Galaretki( każdy smak osobno) rozpuścić w szklance wrzątku. Ostudzić.
3.2 śnieżki ubijamy w szklance mleka i łączymy z ostudzoną galaretką. Wylewamy na zastygniętą polewę. Kolejne 2 śnieżki ubijamy i łączymy z galaretką jak wyżej. Wylewamy na zastygniętą, wcześniej wylaną piankę. Jak stężeje zalewamy resztą polewy. Odstawiamy na kilka godzin do lodówki, do całkowitego stężenia. Wyjmujemy z formy, ściągamy folię i delektujemy się smakiem deseru.
Komentarze