1.Wykonanie biszkoptu:
Białka ubić na sztywno wraz z cukrem i żółtkami,dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, rozpuszczoną margarynę i wszystko razem wymieszać.
Wykonanie biszkoptu cynamonowego:
Wykonać tak samo jak biszkopt jasny, tylko pod koniec dodać cynamon.
Piec 30 min. w temp. 180 s C.
Wykonanie masy cynamonowej:
Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Śmietanę ubić z cukrem pudrem, dodać serek,cynamon i rozpuszczoną żelatynę. Masę podzielić na dwie części i do jednej dodać kakao.
Złożenie ciasta: W biszkopcie cynamonowym i jasnym powycinać kółka (do jasnego ciasta powciskać ciemne kółka a do ciemnego jasne)
Biszkopt ciemny z jasnymi kółkami-masa jasna-biszkopt jasny z kółkami ciemnymi-masa kakaowa. Schłodzić w lodówce.
Komentarze