Pstrągi w marynacie z warzywami-konkurs poświąteczny

0 (0 ocen)

  • 10 min

Bardzo lubimy ryby w occie, niekoniecznie musi to być pstrąg, może to być inna usmażona ryba. Po swiętach nic się nie zmarnuje.

  • 10 min

Składniki:

  • Kawałki usmażonego pstrąga
    2-3 cebule
    1 marchew
    0,5 selera
    grzybki marynowane ,najlepiej
    2 liście laurowe
    5-6 ziarenek ziela angielskiego
    3-4 gożdziki
    3-4 ziarnka pieprzu
    1 szklanka octu
    3 łyżeczki cukru

Pstrągi w marynacie z warzywami-konkurs poświąteczny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i warzywa obrać i pokroić w paseczki a cebulę w piórka .Przyprawy zmiażdżyć w moździerzu. Zrobić zalewę z wody i octu, na litr wody1 szklankę octu/można mniej octu ,jak kto lubi / ,dodać warzywa ,korzenie i gotować przez chwilę, doprawić cukrem do smaku.Można dodać marynowane kurki lub inne gzrybki. Gotową zalewą zalać ryby, najlepsze po 2 dniach.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy