Pstrąg zapiekany w bekonie

0 (0 ocen)

  • 15 min

Smaczna rybka zapiekana w bekonie . Podana z sosem chrzanowym

  • 15 min

Składniki:

  • 2 pstrągi,
    15 dag bekonu,
    2 łyżeczki masło,
    1 łyżka śmietany,
    3 łyżki mascarpone,
    chrzan,
    Sól morska

Pstrąg zapiekany w bekonie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pstrąga całego myjemy usuwamy wnętrzności , usuwamy łuski. Myjemy , osuszamy. Solimy z każdej strony do brzuszka wkładamy łyżeczkę masła. Pstrąga owijamy w plasterki bekona.
  • 2. Wkładamy do piekarnika i pieczemy ok 20 min. Robimy sos. Mieszamy serek mascarpone z śmietana i dodajemy chrzan , solimy do smaku. Pstrąga podajemy z zimnym sosem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy