Pstrąg za kratkami

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pstrąg to ryba którą polecam, jest delikatna w smaku i zadowoli niejednego smakosza

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - Pstragi tęczowe - tuszki: 2 sztuki
    - koperek: 0.5 pęczka
    - masło: 1 łyżka
    - olej: 1 łyżka
    - przyprawa do ryb: 1 łyżka
    - papryka konserwowa: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Pstrąg za kratkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pstrag za kratami 1. Pstrąga oczyścić i natrzeć w środku i na wierzchu przyprawą do ryb.
    Do środka każdej tuszki wkładamy kilka wiórek masła oraz pokrojona w paski paprykę konserwową oraz gałązki koperku.
    Na wierzchu rybę obkładamy gałązkami koperku.
    Ryby wkładamy między kratki do grillowania ryb i skrapiamy olejem.
    Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C na 30 minut.
    Po 15 minutach kratki przekręcamy dołem do góry i ponownie skrapiamy olejem.
    Po 30 minutach ryba pachnie w całym domku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper Papryka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować