Pstrąg z rękawa

4.49 (191 ocen)

  • 60 min

Pyszna rybka :)

  • 60 min

Składniki:

  • 2 pstrągi
    1/2 kostki masła
    1 łyżka posiekanego koperku
    5 ząbków czosnku
    przyprawa do ryb
    sól ziołowa, pieprz
    sok z cytryny
    4 średnie ziemniaki
    1 większa marchewka
    2 łodygi selera naciowego
    przyprawa do ziemniaków
    zioła prowansalskie
Wystaw ocenę:

4.49 (191 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pstrąg z rękawa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przygotowane składniki 1. Pstrągi umyć, ponacinać skórę, skropić sokiem z cytryny i obsypać przyprawą do ryb, solą ziołową i pieprzem. Miękkie masło wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, koperkiem, solą i pieprzem. Ziemniaki i marchewkę gotować w mundurkach przed 15 minut. Obrać i pokroić w plasterki, dodać pokrojonego selera, posypać przyprawą do ziemniaków i ziołami prowansalskimi.
  • Rybka w rękawie 2. Rybki nasmarować masłem i włożyć do rękawa. Dodać warzywa i resztę masła. Rękaw zawiązać. Piec przez 30 minut w temperaturze 200 stopni. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masło czosnkowe Pstrąg Seler Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować