Pstrąg z migdałami

4.5 (157 ocen)

  • 15 min

Klasyka kuchni francuskiej - Truite amandine. Jeśli pstrąg, to tylko w migdałach.

  • 15 min

Składniki:

  • - 4 filety z pstrąga bez skóry
    - 4 łyżki płatków migdałowych
    - 1 jajko
    - 1 cytryna
    - 2 limonki
    - sól, biały pieprz
    - oliwa
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pstrąg z migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pstrąg w migdałach 1. - Filety przekroić na dwa kawałki, skropić sokiem z cytryny, posypać solą i pieprzem, odstawić do lodówki na 15 minut
    - Blachę wysmarować oliwą, pstrąga z jednej strony moczyć w rozstrzepanym jajku a następnie w płatkach migdałowych i układać na blasze stroną z płatkami do góry.
    - Piec 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st.C.
    - Podawać z limonką.

Porady

Do pstrąga pasuje zielona sałata z sosem musztardowym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować