Pstrąg w warzywach

4.5 (156 ocen)

  • 45 min

Lekka, zapiekana rybka :)

  • 45 min

Składniki:

  • 2 pstrągi
    1/4 główki białej kapusty
    5 pieczarek
    1 marchewka
    zielona pietruszka
    olej
    masło
    przyprawa do ryb
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Pstrąg w warzywach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rybka w warzywach 1. Pstrągi przyprawić i ułożyć na folii aluminiowej. Kapustę poszatkować, pieczarki i marchewkę zetrzeć na grubym oczku. Warzywa wyłożyć na rybę, posypać solą, pieprzem i posiekaną pietruszką.
  • I masłeko 2. Całość skropić olejem, a na wierzchu ułożyć kilka plasterków masła.
  • Upieczona rybka 3. Przykryć drugim kawałkiem folii i dokładnie zawinąć brzegi. Zapiekać 30 minut w temperaturze 200 stopni. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pstrąg Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować