Pstrąg w galarecie

0 (0 ocen)

  • 60 min

w sam raz na stół wigilijny

  • 60 min

Składniki:

  • 2 nieduże pstrągi
    2 marchewki
    pietruszka
    kawałek pora
    pół cebuli
    sól
    pieprz
    listek laurowy
    3 ziarenka ziela angielskiego
    żelatyna

    do dekoracji
    listki selera
    oliwki
    marchewka
    cytryny
    ogórek

Pstrąg w galarecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryby umyć, oczyścić. Przygotować gazę, Ryby zgiąć i obwiązać w takiej formie gazą.
    W garnku zagotować wodę, włożyć warzywa i przyprawy i ugotować je do miękkości.
    Warzywa wyjąć a do wywaru włożyć ryby. Gotować na wolnym ogniu ok 20 min.
    Ryby ostrożnie wyjąć, rozwinąć z gazy i ułożyć na półmisku. Warzywami udekorować półmisek.
    Wywar przecedzić i dodać żelatynę według przepisu na opakowaniu.
    Schłodzoną żelatyną oblać ryby i schłodzić w lodówce.

Komentarze

Podobne przepisy