Pstrąg tęczowy z bukietem warzyw gotowany na parze

4.5 (158 ocen)

Lekki a syty posiłek pełen witamin i energii. Ryba z mnóstwem warzyw gotowana na parze , jedyną przyprawą jest pieprz cytrynowy oraz sok z cytryny.

Składniki:

  • 1 wypatroszony pstrąg tęczowy
    sok z cytryny
    pieprz cytrynowy
    1/2 małego brokuła
    1/2 małej cukinii
    1 łodyga selera naciowego
    2 ziemniaki
    1 marchewka
    kiełki rzodkiewki
    ćwierć cytryny
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Pstrąg tęczowy z bukietem warzyw gotowany na parze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pstrąga myjemy , osuszamy.
    Nacinamy skórę na ukos.
    Rybę od środka oraz po wierzchu skrapiamy sokiem z cytryny i oprószamy pieprzem cytrynowym.
  • 2. Ziemniaki i marchew obieramy.
    Wszystkie warzywa myjemy.
    Ziemniaki i cukinię kroimy w plastry , seler oraz marchew w paski.
    Brokuła dzielimy na małe różyczki.
    W naczyniu do gotowania na parze układamy rybę , w oddzielnym warzywa.
    Gotujemy 20-25 min.
  • 3. Podajemy posypane kiełkami rzodkiewki z ćwiartką cytryny.
    Możemy podać także z delikatnym sosem jogurtowym lub koperkowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pstrąg Ryby Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować