Pstrąg pod pierzynką ze szpinaku

0 (0 ocen)

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Bieszczady słyna z rybek .Mamy rzeki górskie i jeziora . Także stawiamy na pstrąga .

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • - Pstrąg filet: 1 sztuka
    - szpinak świeży: 2 szklanki
    - masło: 1 łyżka
    - sól i pieprz do smaku: 1 szczypta
    - cytryna, sok: 1 łyżeczka

Pstrąg pod pierzynką ze szpinaku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z pstrąga solimy .Gotujemy na parze.
  • 2. Szpinak kroimy i smażymy na masełku ,solimy do smaku.
  • 3. Na ugotowanym filecie układamy szpinak i kropimy cytryną .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy