Pstrąg po węgiersku

0 (0 ocen)

  • 40 min

Delikatny pstrąg o paprykowo-czosnkowym smaku.

  • 40 min

Składniki:

  • pstrąg tęczowy ok.300 g
    1 mała czerwona papryka
    gałązka świeżej pietruszki
    papryka w proszku
    2 ząbki czosnku
    sól

    Pstrąga umyć, osuszyć, z każdej strony i w środku oprószyć solą oraz mieloną słodką papryką. Do środka włożyć pokrojony w plasterki czosnek oraz pietruszkę.
    Świeżą paprykę pokroić w plasterki, część włożyć do środka, a częścią obłożyć wierzch ryby.
    Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C, piec ok. 30-35 minut.

Pstrąg po węgiersku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pstrąga umyć, osuszyć, z każdej strony i w środku oprószyć solą oraz mieloną słodką papryką. Do środka włożyć pokrojony w plasterki czosnek oraz pietruszkę.
    Świeżą paprykę pokroić w plasterki, część włożyć do środka, a częścią obłożyć wierzch ryby.
    Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C, piec ok. 30-35 minut.

Komentarze

Podobne przepisy