pstrąg tęczowy ok.300 g
1 mała czerwona papryka
gałązka świeżej pietruszki
papryka w proszku
2 ząbki czosnku
sól
Pstrąga umyć, osuszyć, z każdej strony i w środku oprószyć solą oraz mieloną słodką papryką. Do środka włożyć pokrojony w plasterki czosnek oraz pietruszkę.
Świeżą paprykę pokroić w plasterki, część włożyć do środka, a częścią obłożyć wierzch ryby.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C, piec ok. 30-35 minut.
Pstrąg po węgiersku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pstrąga umyć, osuszyć, z każdej strony i w środku oprószyć solą oraz mieloną słodką papryką. Do środka włożyć pokrojony w plasterki czosnek oraz pietruszkę.
Świeżą paprykę pokroić w plasterki, część włożyć do środka, a częścią obłożyć wierzch ryby.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C, piec ok. 30-35 minut.
Komentarze