Pstrąg po meksykańsku

0 (0 ocen)

Znakomita ryba w połączeniu z pikantną marynatą z limonką, bukiet warzyw i ryż z czerwoną fasolą sprawiają, że danie jest naprawdę idealne. Dobra marynata to podstawa wszystkiego.

Składniki:

  • 500 g pstrąga łososiowego
    Marynata:
    0,5 łyżeczki słodkiej papryki
    0,5 łyżeczki suszonego czosnku
    0,5 łyżeczki białego pieprzu
    0,5 łyżeczki oregano
    0,5 łyżeczki tymianku
    0,5 łyżeczki ostrej papryki
    Otarta skórka oraz sok z 1/2 limonki
    2 łyżki oleju
    Dodatkowo:
    250 g warzyw na patelnię
    100 g ryżu
    50 g czerwonej fasoli

Pstrąg po meksykańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0sawo6u 1. Rybę dokładnie oczyszczamy i układamy na blaszce. W miseczce mieszamy wszystkie składniki na marynatę. Smarujemy pstrąga i odstawiamy do lodówki na jakąś godzinę. Po tym czasie przykrywamy folią aluminiową i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200*C przez 30 minut. Warzywa podsmażamy na patelni do miękkości. Ryż gotujemy w delikatnie osolonej wodzie. Łączymy z czerwoną fasolą. Wszystko układamy na talerzu. Możemy udekorować świeżą bazylią.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy