Pstrąg pieczony z masłem chili

0 (0 ocen)

Aromatyczny, dobrze doprawiony, lekko ostry- ale cały czas oryginalny smak i zapach ryby przeważają :) polecam!

Składniki:

  • 4 filety z pstrąga
    sól, pieprz, cytryna, czosnek, oliwa, rozmaryn
    Masło chili:
    40 g masła
    1 mała papryczka chili (można dać 1/2)
    natka pietruszki
    czosnek
    sól, pieprz
    +
    1/2 brokuła, 1/2 kalafiora, 2 średnie marchewki
    ryż
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Pstrąg pieczony z masłem chili - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pstrągi umyć i osuszyć. Przełożyć do żaroodpornej formy wysmarowanej oliwą z oliwek.
  • 2. Filety skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą, pieprzem i rozmarynem. Czosnek drobniutko posiekać i posypać pstrągi.
  • 3. Masło: Masło rozpuścić w miseczce nad gorącą wodą. Połączyć z posiekaną papryczką chilli, posiekaną natką pietruszki i przeciśniętym ząbkiem czosnku. Doprawić solą i pieprzem. Masłem wysmarować pstrągi,
  • 4. Rybę piec w piekarniku uprzednio nagrzanym do 230 stopni C przez około 20 minut.
  • 5. Podawać z warzywami ugotowanymi na parze i z ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chili Pstrąg Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować