Pstrąg pieczony z koperkiem

5 (150 ocen)

  • 60 min

Pstrąg z piekarnika i frytki , ta ryba u mnie przejdzie zawsze. Z innymi bywa różnie.

  • 60 min

Składniki:

  • pstrągi 1 szt na osobę
    oliwa
    sok z cytryny
    cytryna
    1 łyżeczka koperku suszonego
    1 łyżeczka natki pietruszki suszonej
    sól
    pieprz
    plasterek masła do każdej ryby
Wystaw ocenę:

5 (150 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Pstrąg pieczony z koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pstrąg pieczony z koperkiem 1. Pstrągi umyć, osuszyć, skropić sokiem z cytryny i oliwą, odstawić na kilka godzin.
    Pstraga naciąć w 4 miejscach, koperek i natkę wymieszać z oliwą i solą, Do każdego nacięcia włozyć troszeczke tej marynaty ziołowej i maly plasterek cytryny skórką do góry. Do środka pstrągów włożyć masełko i reszte ziółek z oliwą. Pstrągi wstawić do piekarnika na pół godziny w temp ok 180 st.

    Pstrągi podałam z frytkami i surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pstrąg Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować