Pstrąg pieczony z jałowcem

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Soczysta i aromatyczna rybka z wyczuwalną cytryna powinna zadowolić każde podniebienie :)

  • Łatwy

Składniki:

  • - płaty świeżego pstrąga: 2 sztuki
    - cytryna: 1 sztuka
    - masło: 2 łyżeczki
    - pieprz czarny: 1 łyżeczka
    - czosnek: 1 łyżeczka
    - jałowiec (kuleczki): 1 łyżka

Pstrąg pieczony z jałowcem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę myjemy i każdy kawałek nacieramy czosnkiem i pieprzem. Układamy je na folii aluminiowej i na każdym kawałku kładziemy kilka kuleczek jałowca, plasterki cytryny, oraz łyżeczkę masła. Zawijamy folię i układamy na blasze do pieczenia. Pieczemy około 40 minut w 180 stopniach. Podajemy z ziemniakami pieczonymi w ziołach. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy