Pstrąg pieczony

0 (0 ocen)

  • 60 min

Tym razem zapraszam na pieczonego pstrąga z salsą z mango.

  • 60 min

Składniki:

  • 2 pstrągi - ok 400 g

    4 łyżki mleka sojowego
    łyżka świeżego tartego imbiru
    ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
    2 łyżki oliwy
    szczypta chili
    troszkę soku z cytryny
    sól

    cebula czerwona
    mango
    1/2 czerwonej papryki
    łyżka oliwy
    łyżka soku z cytryny
    sól do smaku

Pstrąg pieczony - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryby umyć i osuszyć . Z w/w składników przygotować marynatę - wszystkie składniki wymieszać razem.
    Dokładnie wysmarować marynata ryby i pozostawić w lodówce na ok 2 godz.
  • 2. Ryby włożyć do naczynia żaroodpornego. Pieczenie 180 stopni -35 min.
  • 3. Cebule obrać i pokroić w kostkę ( ja użyłam tarki do warzyw ) .Mango obrać ze skórki , usunąć pestkę i pokroić w kostkę . Paprykę pozbawić nasion i pokroić również w kostkę.
    Wszystko ze sobą połączyć . Dodać łyżkę oliwy, sok z cytryny i sól do smaku.
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy