Pstrąg nadziewany papryką i serem żółtym

4.5 (161 ocen)

  • 3 min

To lekka potrawa, którym wszystkim wybornie smakuje. Delikatne mięso pstrąga rozpływa się w ustach, trzeba jedynie uważać na ości. Przepis wykradłam z szuflady mojej mamy.

  • 3 min

Składniki:

  • 1 pstrąg (ok. 300 gram) , 1/2 papryki czerwonej, 100g sera żółtego, 1 łyżka majonezu, koperek, przyprawa do ryby, pieprz cytrynowy, 1/2 soku z cytryny
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pstrąg nadziewany papryką i serem żółtym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Pstrąga należy umyć i wysuszyć ręcznikiem kuchennym, dobrze natrzeć przyprawą do ryby i pieprzem cytrynowym oraz dodać sok z cytryny zostawić na 2-3 godziny pstrąga w lodówce
    2.Paprykę umyć i pokroić w drobną kostkę, ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach, razem wymieszać ser, paprykę z pokrojonym drobno koperkiem, dodać jedną łyżkę majonezu i jeszcze raz wszystko wymieszać
    3.Uciąć duży kawałek foli aluminiowej kuchennej położyć pstrąga i do środka dodać przygotowany farsz, folię należy dobrze zamknąć
    4. Włożyć do piekarnika i piec w temperaturze 190 stopni przez 20 minut

Porady

Kiedy będziemy smażyć pstrąga polecam wykałaczkami "nabić brzuch", dzięki czemu farsz nie wydostanie się z wnętrza ryby. Warto również przed położeniem ryby na folii aluminiowej posmarować ją olejem, dzięki temu ryba nie przyklei się i będzie miała chrupiącą skórkę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pstrąg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować