Pstrąg nadziewany kurkami

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Średni

oto danie które powinno zaspokoic każde podniebienie , nadaje sie doskonale na kolację przy swiecach

  • Dla 8 osób
  • Średni

Składniki:

  • - filet z pstrąga: 2 sztuki
    - kurki leśne: 0.5 kilograma
    - cebula: 1 sztuka
    - natka pietruszki świeża: 1 pęczek
    - sól i pieprz (do smaku): 3 szczypty
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pstrąg nadziewany kurkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety z pstrąga solimy i pieprzymy w między czasie oczyszczone i umyte kurki tniemy na mniejsze kawałki , cebulkę siekamy i podsmażamy na patelni dodajemy nasze kurki i doprawiamy do smaku, gdy wszystko nam się lekko podsmaży zdejmujemy z ognia i dodajemy posiekana pietruszkę , wszystko mieszamy i odstawiamy do ostygnięcia

    Na jeden płat z fileta kładziemy nasz farsz i przykrywamy go drugim płatem całość ściśle zwijamy i związujemy sznurkiem tak, aby wyszła nam rolada

    Folię aluminiową smarujemy oliwą i kładziemy naszą roladę , całość dokładnie zwijamy i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na około 20-30 minut . W taki oto prosty sposób mamy wspaniała roladę Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pstrąg

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować