Pstrąg i puree z selera naciowego

  • wyświetlono: 674 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

ryba jak ryba pyszna ..ale puree? ..dawno nie jadłam czegoś tak dobregoPOLECAM

piranija
  • 40min

Składniki

Filet z pstrąga łososiowego, koper, 3 ząbki czosnku, pieprz cytrynowy, oliwa, pieprz, sól, łyżka soku z cytryny, folia aluminiowa, odrobina vegety.

Puree: pęczek selera naciowego, pół szklanki mleka, 250ml szklanki wody, 1 kostka bulionowa drobiowa, masło.

Sposób przygotowania przepisu:

Pstrąg i puree z selera naciowego

  • 1. Rybę oczyścic, zrobić z oliwy i przypraw zaprawę i włożyć rybkę chociaż na godzinę. Piec w folii aluminiowej polana odrobiną przypraw w 165c ok 20 minut.

    Seler pociać na kawałki wrzucić do garnka na odrobinie masła, zalać wodą i mlekiem, dodać rosołek i gotować ok: 20 minut .Gdy będzie miekkie odcedzić i zmiksować blenderem na gładką masę.

    PYSZNE

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

zdrowie_na_talerzuz_roznych_stron_swiata

Komentarze

Podobne przepisy

Warzywne ragout z cieciorka i nutą curry i masła/Bulgur kasza z vermicelli

Dodane przez: dietetyklublin

Warzywne ragout z cieciorka i nutą curry...

Jedzenie to zdrowie, to radość,...

Risotto z patelni

Dodane przez: Elzbieta Majkowska

Risotto z patelni

Przepis na risotto z patelini

image-0ndv5h6

Dodane przez: P_Aneta

Filet z kurczaka zapiekany z cukinią i marchewką

Proste i smaczne danie, które praktycznie...

gotowe

Dodane przez: ziutula

w pieprzu cytrynowym smażone filety dorsza

ryba jest soczysta i chrupiąca,...

image-0rpj33i

Dodane przez: weronika63

Zrazy wieprzowe z ciemnym sosem pieczeniowym.

Bardzo smaczne zrazy podane z ziemniakami,...

image-0p7dmao

Dodane przez: pm134

Kotlety w cieście jajecznym z curry

To bardzo smaczne kotlety otulone...