• Pstrąg i puree z selera naciowego

    Dodane przez: piranija

  • ryba jak ryba pyszna ..ale puree? ..dawno nie jadłam czegoś tak dobregoPOLECAM

  • Składniki

    Filet z pstrąga łososiowego, koper, 3 ząbki czosnku, pieprz cytrynowy, oliwa, pieprz, sól, łyżka soku z cytryny, folia aluminiowa, odrobina vegety.

    Puree: pęczek selera naciowego, pół szklanki mleka, 250ml szklanki wody, 1 kostka bulionowa drobiowa, masło.

  • Sposób przygotowania

    1.

    Rybę oczyścic, zrobić z oliwy i przypraw zaprawę i włożyć rybkę chociaż na godzinę. Piec w folii aluminiowej polana odrobiną przypraw w 165c ok 20 minut. Seler pociać na kawałki wrzucić do garnka na odrobinie masła, zalać wodą i mlekiem, dodać rosołek i gotować ok: 20 minut .Gdy będzie miekkie odcedzić i zmiksować blenderem na gładką masę. PYSZNE

  • Słowa kluczowe (tagi):

    zdrowie_na_talerzu, z_roznych_stron_swiata
  • 0 komentarzy

Dodane przez: piranija

piranija 61

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2013-03-27T13:51:23+01:00

114 odwiedzin


Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »