Pstrąg i puree z selera naciowego

4.5 (146 ocen)

  • 40 min

ryba jak ryba pyszna ..ale puree? ..dawno nie jadłam czegoś tak dobregoPOLECAM

  • 40 min

Składniki:

  • Filet z pstrąga łososiowego, koper, 3 ząbki czosnku, pieprz cytrynowy, oliwa, pieprz, sól, łyżka soku z cytryny, folia aluminiowa, odrobina vegety.

    Puree: pęczek selera naciowego, pół szklanki mleka, 250ml szklanki wody, 1 kostka bulionowa drobiowa, masło.
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pstrąg i puree z selera naciowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę oczyścic, zrobić z oliwy i przypraw zaprawę i włożyć rybkę chociaż na godzinę. Piec w folii aluminiowej polana odrobiną przypraw w 165c ok 20 minut.

    Seler pociać na kawałki wrzucić do garnka na odrobinie masła, zalać wodą i mlekiem, dodać rosołek i gotować ok: 20 minut .Gdy będzie miekkie odcedzić i zmiksować blenderem na gładką masę.

    PYSZNE
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować