Pstrąg faszerowany warzywami

4.51 (192 ocen)

Pyszna, zapiekana rybka pachnąca ziołami i warzywami. Zapraszam ;)

Składniki:

  • 4 pstrągi
    1 marchewka
    1 pietruszka
    1 mała cukinia
    3 ząbki czosnku
    pęczek pietruszki i koperku
    2 łyżki keczupu
    3 łyżki oliwy
    cytryna
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.51 (192 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pstrąg faszerowany warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • warzywa pokrój na zapałkę 1. Pstrągi oczyścić, umyć i osuszyć. Natrzeć solą, pieprzem i ułożyć na folii aluminiowej. Warzywa umyć, obrać (oprócz cukinii) i pokroić w słupki. Wymieszać z keczupem, łyżką oliwy i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
  • nafaszeruj ryby 2. Przygotowanym nadzieniem nafaszerować pstrągi i spiąć wykałaczkami. Natrzeć pozostałą oliwą, obłożyć posiekaną natką i koperkiem.Na wierzchu rozłożyć połówki plasterków cytryny.
  • rybę zawinąć w folię 3. Tak przygotowane ryby zawinąć w folię i odstawić do lodówki na kilka godzin.(aby smaki się przegryzły). Pozostały farsz również zawinąć w folię i odstawić w chłodne miejsce.
  • gotowe danie 4. .Pstrągi wstawić do piekarnika i zapiekać ok.40 minut w 180st.Po upieczeniu wyłożyć na półmisek i obłożyć pieczonymi warzywami. Podawać z ryżem lub pieczywem.

Porady

* warzywa można wcześniej krótko przesmażyć na patelni * warzywa pieczone w podanym czasie są lekko chrupiące, jeśli ktoś woli bardziej miękkie, to należy wydłużyć czas pieczenia

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pstrąg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować