Pstrąg faszerowany pietruszką

4.5 (173 ocen)

  • 15 min

Ryby sa ważnym składnikiem naszej diety, nie zapominajmy o nich. Ja najbardziej lubiępstragi. Polecam mój przepis

  • 15 min

Składniki:

  • 2 pstrągi wypatroszone
    pęczek pietruszki
    łyżka masła
    łyżeczkę oliwy z oliwek
    2 ząbki czosnku
    sól, pieprz, tymianek, oregano
    4 plasterki cytryny
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pstrąg faszerowany pietruszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pstrągi faszerowane 1. Pstrągi umyć, posolić w środku, przyprawić pieprzem, oregano i tymiankiem, włożyć w nacięcie pietruszkę poszatkowaną.
  • pstrąg z cytrynką na talerzu 2. Na patelni rozpuścić masło i odrobinę oliwy z oliwek, dodać ponacinany czosnek.
    Włożyć rybę i smażyć z obu stron. Podawać z plastrami cytryny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować