Pstrąg faszerowany pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rybę dokładnie myjemy, odcinamy głowę i ogon, filetujemy (delikatnie nożem wyciągamy ości kręgosłupa razem z kręgosłupem), przyprawiamy solą , pieprzem, przyprawą do ryb, cytryną, odstawiamy do lodówki.
2.Pieczarki kroimy na ćwiartki, smażymy na 2 łyżkach masła, przyprawiamy solą, pieprzem.(woda powinna cała wyparować)
3.Rozkładamy rybę, nakładamy pieczarki, zszywamy grubą nicią (tak aby po usmażeniu można było tylko ją wysunąć)
4.Panierujemy rybę w jajku i bułce tartej, smażymy na oleju.
Dobrze smakuje z ryżem, pomidorkami, podawać koniecznie z plasterkiem masła (ja układam sobie pod rybkę i jak się stopi namaczam każdy kąsek :D,
Komentarze