Pstrąg faszerowany pieczarkami

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Średni

Rewelacyjnie smakuje taki psrtąg z farszem pieczarkowym. Pracochłonne ale warto było :)

  • Dla 2 osób
  • Średni

Składniki:

  • - pstrąg: 2 sztuki
    - pieczarki: 300 gramów
    - Jajko: 1 sztuka
    - olej do smażenia: 1 sztuka
    - przyprawa do ryb: 2 łyżeczki
    - cytryna: 1 sztuka
    - sól, pieprz: 1 szczypta
    - masło: 150 gramów
    - bułka tarta: 1 szklanka
    - igła i grube nici do zszycia ryby: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pstrąg faszerowany pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • filetowanie 1. Rybę dokładnie myjemy, odcinamy głowę i ogon, filetujemy (delikatnie nożem wyciągamy ości kręgosłupa razem z kręgosłupem), przyprawiamy solą , pieprzem, przyprawą do ryb, cytryną, odstawiamy do lodówki.
  • pieczarki 2. Pieczarki kroimy na ćwiartki, smażymy na 2 łyżkach masła, przyprawiamy solą, pieprzem.(woda powinna cała wyparować)
  • farsz do ryby 3. Rozkładamy rybę, nakładamy pieczarki, zszywamy grubą nicią (tak aby po usmażeniu można było tylko ją wysunąć)
  • panierujemy rybę 4. Panierujemy rybę w jajku i bułce tartej, smażymy na oleju.
    Dobrze smakuje z ryżem, pomidorkami, podawać koniecznie z plasterkiem masła (ja układam sobie pod rybkę i jak się stopi namaczam każdy kąsek :D,
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Pstrąg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować