PSTRĄG CYTRYNOWO-PIETRUSZKOWY

5 (152 ocen)

  • 25 min

Pyszna rybka na piątkowy obiad

  • 25 min

Składniki:

  • 1 sprawiony pstrąg
    1 pęczek natki pietruszki
    sól
    świeżo mielony pieprz
    pół cytryny
Wystaw ocenę:

5 (152 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Pstrąg cytrynowo-pietruszkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pstrąga myjemy, oprószamy solą i pieprzem wewnątrz i zewnątrz ryby. Do
    środka ryby wkładamy gałązki natki pietruszki oraz plastry cytryny. Z
    wierzchu na rybę wyciskamy sok z cytryny. Wkładamy do nagrzanego
    piekarnika na ok 15-20 minut.Podajemy z plastrami cytryny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cytryna Pietruszka Pstrąg Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować