Pstrąg boczkiem owinięty

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pstrąg z grilla owinięty boczkiem, w środku masełko z pietruszką - aromaty przenikają się wzajemnie, a ryba zyskuje na smaku.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - pstrąg: 2 sztuki
    - boczek (długi cienkie paski): 9 plastrów
    - sól, pieprz: 2 szczypty
    - natka pietruszki posiekana (dwie garście): 2 łyżki
    - masło: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pstrąg boczkiem owinięty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę oczyszczamy usuwamy łuski, następnie dokładnie płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem.
  • 2. Masło w temperaturze pokojowej łyżką wkładamy do miski.
  • 3. Do masła wrzucamy pokrojoną natkę pietruszki, sól i pieprz - mieszamy w celu połączenia składników.
  • 4. Plastry boczku układamy jeden obok drugiego (nakładamy brzegami na siebie)
  • 5. Zwijamy rybę ściśle boczkiem.
  • 6. Przekładamy na rozgrzany grill.
  • 7. Smażymy około 15 minut z każdej strony
  • 8. *Smażyłam na elektrycznym grillu. Gdy pstrąga będziecie przygotowywali na tradycyjnym, owińcie rybę dodatkowo sznurkiem - boczek nie będzie zwisał z rusztu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pstrąg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować