Przystawka z wedzonego lososia na slatce z mlodego szpinaku

0 (0 ocen)

  • 15 min

Przystawka z lososia ,opiekanych ziemniakow i jajka w koszulce i mlodego szpinaku w dresingu. Na romantyczny wieczor we dwoje ( jak dzieci juz spia ;) )

  • 15 min

Składniki:

  • 3 ziemniaki ugotowane w mundurkach
    kilka plasterkow lososia wedzonego
    2 jajka
    mlody szpinak swiezy
    oliwka z oliwek
    pol lyzeczki musztardy
    sol ,pieprz,cukier,sok z cytryny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Przystawka z wedzonego lososia na slatce z mlodego szpinaku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dresing :
    musztarde mieszamy energicznie z sokiem z cytryny ,dodajemy oliwke z oliwek ,caly czas mieszajac ,dodajemy cukier ,sol i pieprz odstawiamy do przegryzienia sie.
  • 2. Litr wody zagotowujemy z dwoma lyzkami octu iszczypta soli.
  • 3. Ziemniaki obieramy ze skorki ,kroimy na czesci i opiekamy na niewielkiej ilosci oleju ,doprawiajac na koncu sola i pieprzem. Wykladamy na recznik papierowy ,aby pozbyc sie troche tluszczu.
  • 4. Do gotujacej sie wody z octem wlewamy ostroznie jajko i gotujemy okolo 3 do 5 minut.
  • 5. Szpinak przebieramy ,pluczemy ,osuszamy . Mieszamy z dresingiem i wykladamy do pucharka , na to dodajemy ziemniaczki ,szpinak oraz jajko ,doprawiam swiezo zmielonym pieprzem

Porady

Do szpinaku mozna dodac Feldsalat lub rukole .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Szpinak Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować