Przystawka z lososia ,opiekanych ziemniakow i jajka w koszulce i mlodego szpinaku w dresingu. Na romantyczny wieczor we dwoje ( jak dzieci juz spia ;) )
15 min
Składniki:
3 ziemniaki ugotowane w mundurkach
kilka plasterkow lososia wedzonego
2 jajka
mlody szpinak swiezy
oliwka z oliwek
pol lyzeczki musztardy
sol ,pieprz,cukier,sok z cytryny
Przystawka z wedzonego lososia na slatce z mlodego szpinaku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Dresing :
musztarde mieszamy energicznie z sokiem z cytryny ,dodajemy oliwke z oliwek ,caly czas mieszajac ,dodajemy cukier ,sol i pieprz odstawiamy do przegryzienia sie.
2.Litr wody zagotowujemy z dwoma lyzkami octu iszczypta soli.
3.Ziemniaki obieramy ze skorki ,kroimy na czesci i opiekamy na niewielkiej ilosci oleju ,doprawiajac na koncu sola i pieprzem. Wykladamy na recznik papierowy ,aby pozbyc sie troche tluszczu.
4.Do gotujacej sie wody z octem wlewamy ostroznie jajko i gotujemy okolo 3 do 5 minut.
5.Szpinak przebieramy ,pluczemy ,osuszamy . Mieszamy z dresingiem i wykladamy do pucharka , na to dodajemy ziemniaczki ,szpinak oraz jajko ,doprawiam swiezo zmielonym pieprzem
Komentarze