Przystawka z wątróbką drobiową

4.5 (157 ocen)

  • 20 min

Uwielbiam robić coś z niczego i zaskakiwać tym mojego męża.

  • 20 min

Składniki:

  • Grzanka , papryka czerwona , salata, wątróka drobiowa, ogórek konserwowy, śmietana kwaśna lub jogurt naturalny, majonez , przyprawy: sól , pieprz, delikat uniwersalny czosnek, cebula
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Przystawka z wątróbką drobiową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę oczyszczamy, osuszamy rozdzielamy na mniejsze kawałki, cebule kroimy w pióra i wrzucamy na rozgrzaną niewielką ilość oliwy. Dodajemy wątróbki. Doprawiamy solą, pieprzem, delikatem do smaku. Smarzymy kilka minut. Na osobnej patelni na niewielkiej ilości oliwy podsmażamy pokrojoną w cienkie krążki paptykę. Grzankę nacieramy lekko czosnkiem na nią nakładamy troszkę sałaty. Na sałatę kładziemy krążek papryki. Na środku kawałek wątróbki. Smietanę mieszamy z majonezem w stosunku 2/3 śmietany i 1/3 majonezu doprawiamy solą i pieprzem. polewamy sosem wierzch naszej przystawki dekorujemy cienkim plasterkiem ogórka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować