Przystawka z pora do obiadu doskonała do zapiekania ryb i mięsa

0 (0 ocen)

Pyszna przystawka dobrze smakuje zapiekana z rybą lub mięsem przepis znaleziony w internecie i zmieniony wg mojego smaku

Składniki:

  • - 2 pory
    - 3/4 szklanka śmietany kremówki
    - 3 łyżki jogurtu greckiego
    - 2 łyżki masła
    - 3 żółtka
    - sól
    - pieprz

Przystawka z pora do obiadu doskonała do zapiekania ryb i mięsa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. - por pokroić w paski dać na sito przelać gorącą wodą zostawić na chwilę aby odciekło
  • 2. na patelni rozpuścić masło dać por smażyć 10 minut cały czas mieszać
  • 3. Śmietanę wymieszać z jogurtem zalać por mieszać aż się zagotuje więcej nie gotować w szklance żółtka pomieszać troszkę wlać do poru wymieszać z gorącym sosem doprawić solą i pieprzem

Porady

por jest doskonały do zapiekania ryb i mięsa w piekarniku

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy