Przystawka z bakłażanów

5 (2 ocen)

  • 15 min

Wyborna, szybka przekąska z bakłażana.

  • 15 min

Składniki:

  • 2 bakłażany
    mąka pszenna
    oliwa z oliwek
    pęczek koperku
    pęczek natki pietruszki
    ząbek czosnku
    3 łyżki majonezu
    2 pomidory
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Przystawka z bakłażanów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bakłażany umyłem, odciąłem końcówki, pokroiłem w talarki, obtoczyłem w mące i usmażyłem na oliwie. Odsączałem na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.
    Sos : posiekałem drobno koperek, natkę i czosnek. Wymieszałem z majonezem.
    Usmażone bakłażany posmarowałem sosem, na każdym talarku położyłem kawałki pokrojonego pomidora. Doprawiłem pieprzem i solą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować