Przysmak ze szprota w oleju

4.48 (168 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Bardzo prosty pomysł na urozmaicenie śniadań.

Składniki:

  • ● duża puszka szprota w oleju
    ● średnia żółta cebula
    ● mała czerwona cebula
    ● łyżka octu winnego
    ● średni pomidor
    ● szczypta soli
    ● bagietka
Wystaw ocenę:

4.48 (168 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Pasty

Przysmak ze szprota w oleju - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szprota wraz z olejem
    przekładamy do miski i rozdrabniamy
    widelcem. Cebule
    obieramy i kroimy w małą kostkę. Oprószamy solą
    i wsypujemy do ryby. Dokładnie
    mieszamy i odstawiamy
    na ok. 20 minut, aby
    się przegryzła.
  • 2. Pomidora myjemy, osuszamy
    i kroimy w małą kostkę.
    Mieszamy z masą rybną.
    Następnie wlewamy ocet.
    Dokładnie mieszamy
  • 3. Bagietkę kroimy w kromki
    i smarujemy pastą.

Porady

Smak i aromat pasty możemy wzbogacić, dodając 1/2 pęczka drobno posiekanego szczypiorku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

PPWS_09-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować