przysmak Aniołka

0 (0 ocen)

  • 20 min

Przepis na ten szybki deser dostałam od znajomej z Niemiec (dzieci go uwielbiają)

  • 20 min

Składniki:

  • - śmietana 30%
    - 3 paczki ciastek jeżyki
    - 3 konfitury z żurawiny
    - 2 śmietan fix
    - 2 łyżki cukru pudru
    Do dekoracji :
    - wiórka czekoladowe
    - płatki migdałowe
    - wiśnie drylowane w syropie

Przysmak aniołka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przysmak aniołka 1. I warstwa
    Śmietana 30% ubita z 2 łyżkami cukru pudru oraz z śmietan fix
    II warstwa
    pokruszone ciastka jeżyki
    III warstwa
    konfitura z żurawiny
    czynność powtarzamy
    na wierzch posypujemy wiórkami czekoladowymi oraz dekorujemy wedle uznania

Porady

najlepiej użyć szklanek wysokich i szerokich aby dobrze się układało poszczególne warstwy i ładnie wyglądało .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy