Przeplatanka gyrosowo-ryżowa

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Szybkie danie na wizytę znajomych :)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - paczka ryżu: 2 sztuki
    - ser żółty: 500 gramów
    - pierś kurczaka (można więcej): 500 gramów
    - cebula: 2 sztuki
    - papryka: 2 sztuki
    - ogórek konserwowy: 3 sztuki
    - kukurydza: 1 puszka
    - przyprawa gyros: 1 opakowanie
    - sól: 2 szczypty
    - pieprz: 2 szczypty
    - majonez: 1 sztuka
    - ketchup: 1 sztuka

Przeplatanka gyrosowo-ryżowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotuj ryż
  • 2. Usmaż pierś z kurczaka z cebulką (w przyprawie gyros)
  • 3. W naczyniu żaroodpornym układaj warstwowo:

    ryż, starty ser, majonez wymieszany z ketchupem, pierś z cebulą, ogórek pokrojony w kostkę, starty ser, ketchup, majonez, papryka w kostkę, kukurydza, starty ser
  • 4. Piec 30 minut

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy