Przepis na przepyszne nadziewane papryczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.Pieczarki obrane i przyprawione według własnych potrzeb trzeba usmażyć.
2. W tym samym czasie wstawiamy jedną torebkę ryżu.
3.Kiedy ryż i pieczarki są już gotowe, to mieszamy je z mięsem mielonym i surowymi jajkami i przyprawiamy np jarzynka, przyprawami do mięs i pieprzem.
4.Odcinamy górną część papryki świeżej i do jej środka wkładamy wymieszane i przyprawione mięso z pieczarkami i ryżem. Wkładamy nadziane farszem papryczki ciasno do garnka przykrywamy górną częścią papryki która wcześniej odcięliśmy i zalewamy wodą do połowy papryczek , woda nie może przykrywać papryczek ponieważ cały farsz nam wypłynie. Gotujemy ok. 1 godziny. Życzę smacznego!
Komentarze