Przepiórka w koszulce z bekonu

0 (0 ocen)

  • 60 min

Kolacja walentynkowa. Inspiracja Benoit Barre

  • 60 min

Składniki:


  • 2 przepiórki
    winogrono czerwone
    30 g rodzynek
    oliwa z oliwek
    bekon (plastry)
    masło
    50 ml białego wytrawnego wina
    50 ml bulionu drobiowego
    cebula
    zioła prowansalskie
    tymianek
    sól ,pieprz

Przepiórka w koszulce z bekonu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przepiórki opłukałem ,osuszyłem i owinąłem bekonem ,spinając wykałaczkami. Zrumieniłem je na dużym ogniu z dodatkiem oliwy i masła. Przełożyłem na talerz. Cebulę pokroiłem na talarki ,wrzuciłem do tłuszczu ,zeszkliłem. Dodałem winogrona ,tymianek ,białe wino. Doprawiłem solą i pieprzem. Przepiórki ponownie wrzuciłem na patelnię. Zalałem bulionem. Dusiłem pod przykryciem 40 min. W połowie duszenia dodałem rodzynki. Podałem ze świeżą bagietką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy