Przekładaniec z mięsiwa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Golonki umyć , osuszyć, przekroić wzdłuż i natrzeć miksturą z soku z cytryny, oleju, ziół, soli i pieprzu. Pozostawić w lodówce na ok 20 min.
2.Ryż ugotować wg wskazówek na opakowaniu. Wystudzony połączyć z mięsem mielonym. Dodać paprykę czerwoną , startą na tarce do warzyw.
Dodać jajko i żelatynę. Przyprawić ziołami, sola i pieprzem.
3.Dno naczynia żaroodpornego posmarować olejem i ułożyć dwa kawałki golonki. Na wierzchu ułożyć połowę mięsa mielonego. Na to ułożyć golonkę i przykryć pozostałym mięsem mielonym.
4.Tak przygotowane mięso włożyć do piekarnika - 180 stopni na 60 min.
Podawać ciepłe lub wystudzone.
Smacznego.
Komentarze