Ciasto przekładaniec z budyniem i truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Budyń należy ugotować według przepisu na opakowaniu, schłodzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem, dodawać po łyżce budyniu i dokładnie wymieszać. Truskawki włożyć do garnka, dodać wodę i cukier. Dusić na małym ogniu aż się rozpadną. Zmiksować na papkę, dodać żelatynę, Przestudzić aż do momentu gdy będzie gęstniała. Ułożyć warstwę herbatników (np. 6x3), rozsmarować na nich połowę masy truskawkowej, przykryć herbatnikami, na to ułożyć połowę masy budyniowej, przykryć herbatnikami, kolejną warstwę masy truskawkowej, ułożyć herbatniki, a na nich pozostały budyń. Całość schłodzić.
Porady
Zamiast truskawek można użyć innych sezonowych owoców.
Komentarze