Przekładaniec warzywny na cieście francuskim

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Ciacho francuskie wprost uwielbiam, do cukinii się przekonałam całkiem niedawno, a mozzarella pieczona jest obłędna;)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ciasto francuskie gotowe-arkusz: 0.5 sztuki
    - pomidor: 3 sztuki
    - cukinia zielona średnia: 1 sztuka
    - mozarella w kulce: 1 sztuka
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz młotkowany z kolendrą (możecie dodać inne przyprawy): 2 szczypty
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Dania główne

Przekładaniec warzywny na cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik nastawiamy na 180*C
  • 2. Cukinie i pomidora płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem.
  • 3. Mozzarelle, pomidora i cukinie kroimy w plastry.
  • 4. Arkusz ciasta francuskiego dzielimy na dwie części.
  • 5. W cieście francuskim podwijamy brzegi do wewnątrz na ok. cm grubości.
  • przekładaniec 3 6. Układamy na cieście plastry cukinii pomidora i mozzarelli (na przemian), do końca ciasta.
  • 7. Przyprawiamy solą i pieprzem z kolendrą (możecie użyć innej mieszanki lub ulubionych ziół).
  • przekładaniec 2 8. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 18 minut
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.36 (180 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Lekka pizza na cieście francuskim

To może cię zainteresować