Przekładaniec Teściowej

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Wspaniałe ciasto

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • - jaja: 6 sztuk
    - cukier: 1 szklanka
    - mąka: 0.75 szklanki
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - kakao: 2 łyżki

    - białka ubite: 5 sztuk
    - kokos: 10 dekagramów
    - suchy mak: 1 szklanka
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - cukier: 0.5 szklanki

    - żółtka: 5 sztuk
    - kwaśna śmietana: 0.5 szklanki
    - cukier puder: 6 łyżek
    - cukier waniliowy: 2 łyżeczki
    - margaryna ( kostka250g): 1 sztuka
    - mlako: 1 litr

    - biszkopty: 25 sztuk
    - galaretka: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Biszkopty Galaretki

Przekładaniec teściowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie Biszkoptu; Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę
    zmieszana z proszkiem do pieczenia i kakao i lekko wymieszać. Piec 30- 40
    minut w temperaturze 160-180 C.
    Po wystygnięciu przekroić na 2- części.

    Wykonanie ciasta makowo - kokosowego
    Białka ubić na sztywna pianę. Dodać resztę składników i lekko
    wymieszać. Piec w temp. 160- 180 C przez 30 minut.

    wykonanie masy: Mleko i cukier zagotować dodać wymieszane żółtka ze śmietana, wlać
    do mleka i zagotować. Odstawić na około 30 minut. Odcedzić przez gęste
    sito. Utrzeć margarynę z cukrem, dodać uzyskany ser i wymieszać.

    Galaretke przygotować wg. instrukcji na opakowaniu:
    Przełożenie ciasta :
    Ciemny biszkopt- masa- ciasto makowo- kokosowe- masa – ciemny biszkopt
    – okrągłe biszkopty- ( na każdy biszkopt nałożyć rodzynkę )
    -galaretka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować