Przekładaniec jak 3 bit

5 (164 ocen)

Ciasto jest proste, smaczne i niezwykle uroczo wygląda na talerzu.

Składniki:

  • Krem:
    1/2 litra mleka
    3 łyżki mąki pszennej
    3 łyżki mąki ziemniaczanej
    1 cukier waniliowy
    25 dag margaryny
    Pianka:
    1/2 litra mleka
    2 śmietany w proszku śnieżki
    2 galaretki cytrynowe
    Dodatkowo:
    herbatniki
    czekolada mleczna
    masa krówkowa w puszce
Wystaw ocenę:

5 (164 ocen)

Zobacz również:

Desery

Przekładaniec jak 3 bit - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przekładaniec jak 3 bit 1. Krem:
    1 szklankę mleka zagotować z cukrem waniliowym, a w drugiej dokładnie wymieszać obie mąki i wlać do gotującego się mleka, szybko mieszając gotować do zgęstnienia
    Do gorącego budyniu dokładać po kawałeczku margarynę i mieszać do rozpuszczenia, jak się rozpuści jeden kawałeczek to dołożyć drugi i tak do wyczerpania się margaryny ja do miksera założyłam jedną końcówkę i na najmniejszych obrotach mieszałam.
  • 2. Pianka:
    Galaretki rozpuścić w 3 szklankach gorącej wody i wystudzić, zimne mleko ubić z dodatkiem Śnieżki i na koniec wymieszać z gęstniejącą galaretką.
  • Przekładaniec jak 3 bit 3. Na dnie formy 33 cm na 23 cm ułożyć warstwę herbatników i posmarować je masa krówkową, następnie na masie ułożyć drugą warstwę herbatników, a na niej rozsmarować ciepłą masę budyniową i przykryć kolejną warstwę herbatników.
  • przekładaniec jak 3 bit 4. Gęstą, ale jeszcze nie zastygnietą piankę wylać na ciasto po wierzchu posypać spora ilością startej czekolady i odstawić do lodówki, aby ciasto zastygło i zmiękło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować